25 Eyl 2020

İTÜ COVID-19 Koordinasyon Masası Tedbir Politikaları - 25 Eylül 2020

İstanbul Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Kararları doğrultusunda, İTÜ COVİD-19 Koordinasyon Masası tarafından alınan tedbir kararları aşağıda yer almaktadır.

News: İTÜ Media and Communication Office


  1. İTÜ Yerleşkelerindeki açık alanlarda yapılacak toplu etkinliklere* müsaade edilmeyecektir.
  2. * Bireysel spor haricindeki faaliyetler, toplantılar, gösteriler vb. toplu etkinlikler…
  3. İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesinde kullanıcı girişleri, 25 Eylül 2020 tarihinden başlamak üzere, HES Kodu* ile yapılmaya başlanacaktır.
  4. * HES Kodu almak için, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES Kodu İşlemleri bölümüne girdikten sonra HES Kodu oluştur butonuna tıkladığınızda kullanım süresini seçerek kod oluşturabilirsiniz. SMS yöntemi ile HES kodu almak için HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılarak 2023’e SMS gönderebilir ve HES Kodu alabilirsiniz.
  5. Yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere personel veya ziyaretçilere yapılacak her türlü yiyecek, içecek ikramı (paketli su hariç) durdurulacaktır.
  6. Yayılım riski sebebi ile konaklamakta olan öğrenciler hariç olmak üzere, İTÜ Yurtlarına yeni öğrenci kabulü yapılmayacaktır.
  7. İTÜ’nün akademik ve idari birimlerinde yer alan dijital bilgi ekranlarında T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının pandemi ile ilgili bilgilendirme videoları periyodik olarak yayınlanacaktır.
  8. İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına bağlı İşletme Denetleme Komisyonu, İTÜ Yerleşkelerindeki tüm işletmelerin denetim periyotlarını sıklaştırılacaktır.


İTÜ’nün tüm Akademik ve İdari Birimleri, bina girişlerinden başlayarak İTÜ COVID-19 Koordinasyon Masasının almış olduğu tedbirleri uygulayacak ve denetleyecektir.

İTÜ Birimlerinde COVID-19 vakası durumunda, İTÜ COVID-19 Koordinasyon Masası Tedbir ve Bilgilendirme Formukullanılır. Bu form Birim Yöneticisi tarafından doldurularak İTÜ COVID-19 Koordinasyon Masasına mail ile gönderilir.

Sağlıklı günler dileriz.

İTÜ COVID-19 Koordinasyon Masası

koronavirus@itu.edu.tr
covid19@itu.edu.tr
(0530) 108 31 60
(0212) 285 34 89
(0212) 285 70 50

 

Ayrıca Koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamındaki uygulamalarla ilgili sıkça sorulan soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.