05 May 2021

Kamuoyu Duyurusu

5 Mayıs 2021 tarihli kamuoyu duyurusu için "Devam"a tıklayınız.

News: İTÜ Media and Communication Office

İstanbul Teknik Üniversitesi olarak, pandemi süreci boyunca öğrencilerimizin eğitim dönemlerini en verimli şekilde geçirmeleri adına derslerimizi çevrimiçi kanallar aracılığıyla başarıyla sürdürmekteyiz. Bu süreçte öğrencilerimiz, canlı olarak yapılan dersleri kaçırdıklarında bile, e-öğretim sistemimiz olan İTÜ Ninova üzerinden ders tekrarlarını izleme ve böylelikle konu eksiklerini giderme fırsatına sahiplerdir. Ancak, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uyarınca ders kayıtlarının üçüncü kişilerle paylaşılması ve kamusal alanda yayınlanması hukuka aykırıdır.

250 yıllık köklü bir kurum olan İTÜ; misyonu, vizyonu ve eğitim kalitesiyle hem ülkemizin hem de dünyanın belli başlı nitelikli üniversitelerinden biridir. Her kıtadan gelen öğrenci ve akademisyenleriyle hem eğitim anlamında global bir bakış açısına sahiptir, hem de gerçekleştirdiği projelerle dünyanın sayılı üniversiteleri ve kurumlarıyla güçlü ortaklıklar gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla, İTÜ geleneği itibarıyla her türlü etnik ayrımcılığın karşısındadır.

4 Mayıs 2021 tarihinde, sistemimizde yüklü ders kayıtlarımızdan alınan bir video kesitinin çeşitli platformlarda ve web sitelerinde yayınlandığı tespit edilmiştir. Toplam 4 saatlik ders kaydının farklı bölümlerinden alınarak oluşturulan ve sadece 2 dakika 5 saniyelik bir süreye indirgenen kısa bir video parçasından yola çıkarak söz konusu iddialarla ilgili kesin bir değerlendirme yapılması mümkün olmadığından, konunun bir bütün olarak ele alınması gerekmektedir.

Üniversitemiz tarafından gerekli inceleme başlatılmış olup konuyla ilgili tüm iddialar hassasiyetle değerlendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

İTÜ REKTÖRLÜĞÜ